3.23.2013

I'm fat so what...

От известно време се каня да започна да пиша в блога. За съжаление не започвам с приятна тема, но преди известно време ми дойде малко в повече коментарът на една госпожица (или госпожа, нямам данни за семейното й положение) във Facebook. Това не беше първият случай, който ме провокира да изкажа мнението си за нещо, което ме касае и то доста сериозно, а именно отношението на околните към хората с наднормено тегло.


Обръщам се към тези, които не пестят хапливите си забележки към нас, пухкавите и доста поналетите дами и господа. Уважаеми, не е нужно да ни обиждате за допълнителните килца, за начина ни на живот, защото идея си нямате през какво минава всеки един от нас. Дали натрупаните кила са заради количеството храна, което консумираме, или заради някакво заболяване? Може ли да определите това само като ни погледнете?


Поставете се на наше място преди да изречете обидните думи. Как бихте се почувствали да потъпкват самочувствието ви, особено когато то почти липсва? Няма да ви е приятно, нали?


И ние сме хора и ние имаме достойнство. Не искаме ежедневно да ни се напомня за комплексите, които си носим постоянно, особено когато дойде ред да си купим някоя дрешка. В повечето случаи големи размери на нормални дрехи липсват, но това е друг въпрос.


Все по-често ставам свидетел на грозни коментари, свързани с наднорменото тегло. Да, не е здравословно, но за да се стигне до това положение не е виновен само режимът на хранене. На някои хора им е по-трудно да свалят килограми, на други може би им липсва мотивация, на трети - поради някаква причина така заветното и препоръчвано отслабване не се е състояло.


Не е нужно да ни показвате колко сме нелицеприятни, нестандартни и извън нормата, ние си го знаем. Не е нужно да ни давате съвети как да се променим, повярвайте ми всеки един от нас е опитвал хиляди начини да се справи с този проблем.


Ние не ви съдим, че не сте като нас, така и вие не ни съдете, че сме различни. Не сме престъпници, не сме безмозъчни и безчувствени създания - обичаме по същия начин като вас, радваме се на същите неща, имаме подобни на вашите амбиции било то за кариера или за семейство, за пътувания... единствената разлика е в опаковката - не толкова лъскава, необработена и по-обемна.


И за финал:


  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

1 коментара:

Анонимен каза...

много хубав пост, Веси. ако всички се научим да не съдим другите, животът ни ще е много по хубав, приятен и споделен!
целувки :)
Маги

Публикуване на коментар