2.18.2010

На тавана


В опитите си да хвана последния влак за Blog Challenge: На тавана, ще се опитам да напиша нещо кратко и, надявам се, смислено :). Тази седмица нещо се поизложих, но така е, когато в живота ти се появи някой. Всички останали неща остават на заден план.

Eто я и моята история:

Красива, ясна, свежа нощ,...
луна, небе, безброй звезди,
вълшебство тайно, скрита мощ,
във въздуха кръжат мечти.

Сграда малка, в двора мрак,
таванска стая, тишина,
пружина стара пъшка в такт,
в наслада сплетени тела.

Въздишка кратка, после стон,
копнеж и страст ... и ето, края,
целувка, две, утихнал дом,
блажени двамата са в Рая.

Но идва утро, слънце грее
ритник, затръшната врата,
от нейде музика се лее:
"Това е днес, да, любовта!!"


Надявам се, че ви е харесала :). Ако е така, подкрепете ме с някое гласче и коментар, ако ли не - здраве да е! Има и следващ път.

Малко повече за играта Blog Challenge, стартирана от Пламен Петров преди четири седмици. Цитирам:

"ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА

Всеки петък ще се публикува едно заглавие. Всеки от участниците ще има точно една седмица да напише в собствения си блог нова публикация – със същото това заглавие.

Всеки участник може да публикува своята статия в който пожелае ден от седмицата – но победителят ще се оценява (и обявява) в следващия петък и той ще има правото (което си е и задължение) да обяви новата тема за новия едноседмичен тур на BLOG CHALLENGE.

Всяка публикация ще бъде оценявана по три критерия: 1. Брой коментари към публикацията (анонимните коментари няма да се броят, както и коментарите от самия автор); 2. Брой ping-ове от други блогове (няма да се броят пинговете от блогове на същия автор, обаче!); 3. Брой гласувания в Svejo.net

При равен брой точки по Критерий №1, ще се гледат точките по следващия по ред критерий. Ако две публикации имат абсолютно еднакъв брой точки (което ще си е сензация или опит за измама) – ще се гледа кой от двамата автори тежи повече като живо тегло в килограми. Бъзикам се (щото иначе нямате шанс) – ще се гледа коя от двете публикации е прочетена повече пъти.

В конкурса могат да участват само първите 12 блогъра, които заявят участието си след публикуването на всяка нова тема (българските блогове са вече хиляди и няма кой да сравнява 120 статии, пък и това е тест за проактивност).

Заявката за участие ще се прави под формата на коментар под публикацията за всяка нова тема и трябва да има следния формат: „Аз, (вашето име) ще участвам в седмичния BLOG CHALLENGE с моя блог (тук трябва да изпишете името на блога си). URL: (изпишете пълния адрес на блога си)“. ПРИМЕР: „Аз, Пламен Петров ще участвам в в седмичния BLOG CHALLENGE с моя блог Блогатство. URL: http://blogatstvo.com“. Ако сте дебил и не можете да изпишете всичко това правилно – сори, но не сте в играта!

В състезанието може да участва всеки, който има собствен блог (или е автор в блог от няколко автора) – стига блогът да е на български език (и да е от първите 12, които ще заявят участие, разбира се).

НАГРАДА: всеки от 12-те участника в състезанието се задължава при обявяване на седмичния победител да постави на блога си специален банер (“ПОБЕДИТЕЛ В СЕДМИЧНИЯ BLOG CHALLENGE“) и този банер да е и линк към блога на победителя (директен линк към статията-победител). Участник, който не постави банер ще бъде дисквалифициран за участие в следващите 4 тура на състезанието. (И ще бъде заклеймен като циция и нечестен играч).
  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

3 коментара:

Анонимен каза...

Чудесно е, много ми хареса!!!

Христина каза...

Прекрасно, но хайде стига с този тъжен край!

Парфюми каза...

Страхотна е историята! :)

Публикуване на коментар