10.15.2009

Blog Action Day 2009 - Климатичните промени

И тази година се записах доброволно :) за готината инициатива Blog Action Day и ето, че в последните минути на деня ще добринеса за разпространяването й. Моят принос ще е скромен,имайки превид минималния брой последователи на занемарения ми блог. Ето малко повече за инициативата:



Но от друга страна, днес направих нещо, с което много се гордея - записах се за още една инициатива - Кликни и засади своето дърво и смятам да посадя дръвче пред блока, в който живея.

Но да се върна пряко на инициативата, за която все пак тръгнах да пиша :). Тази година темата е свързана с Климатичните промени. Не разбирам много от тези неща, но едно е ясно и се вижда от всички с просто око - от година на година времето и сезоните стават все по-непредвидими и по-неразбрани. Пример за това е и вчерашния ден - никога, през моя кратък живот, на този ден не е валяло сняг! А вчера това се случи - въпреки че не беше сняг като сняг и само леко се загатна.

Какво можем да направим? И много и малко - кой крив, кой прав -нямам намерение да обсъждам това, нямам нужната компетенция (въпреки че наша народна черта е да сме специалисти по всичко и да се изказваме "компетентно" по всеки един въпрос, аз няма да го направя), важното е да осъзнаваме, че всичко зависи от нас и рано или късно Природата ще си ни го върне тъпкано за всичките издевателства на човечеството върху нея. Може би малко късно се сетихме, човечеството де, че нищо не ни е дадено даром и не трябва да се отнасяме с Природата като с държавна собственост, и сега да се опитваме да закърпим положението... И все пак - нека поне засадим по едно дръвче :) поне малко да помогнем на майката Земя да диша.

  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

0 коментара:

Публикуване на коментар